top of page
Gletsjer.jpg

De energie transitie

De wereld verandert in een razend tempo. Terwijl wij proberen onze fossiele energie af te bouwen, zien we een explosieve groei in de elektriciteitsvraag. En dat terwijl we nu al tegen de grenzen van ons elektriciteitsnet aanlopen.


De energie transitie biedt uitdagingen maar ook kansen om onafhankelijk in uw eigen energie te voorzien en de aarde een stukje duurzamer te maken.

Ice 3.PNG
Ice.PNG

De Korne & de energie  transitie

EJ de Korne Technisch Handels- en Adviesburo, een ervaren familiebedrijf gespecialiseerd in de koeling van diesel- en gasmotoren, staat op de drempel van een revolutionaire stap richting duurzaamheid.


Wij zijn ons bewust van de noodzaak om fossiele brandstoffen achter ons te laten en wij willen bijdragen aan de energie transitie. Geïnspireerd door de nieuwe generatie werken wij aan een ijsaccu; een betrouwbaar systeem dat energie efficiënt opslaat zodat er energie beschikbaar is voor gebruik wanneer de kosten hoger zijn.

Regie over uw eigen energie

De vrijheid om te beslissen wat u met uw opgewekte en opgeslagen energie doet, of een systeem dat dit voor u beslist.
Jouw keuze; bewaren voor een later moment, inzetten tijdens dure elektriciteitskosten, of maximaal gebruik maken van groene stroom. 

Onze oplossing leent zich uitermate goed voor netwerken en samenwerkingsverbanden op het net. Het goedkoop bufferen in koude leidt tot een goed planbare energie opname. Het net kan hiermee optimaal gebruikt worden bij een tekort aan stroom. Tijdens goedkope en rustige momenten op het net koude en warmte bufferen kan u de ruimte geven om verder te ondernemen!
 

zonnepaneel 2.jpg

Onze service

WhatsApp Image 2024-02-13 at 09.53.31.jpeg

1

Advies op maat

Wij willen onze ervaring in de warmte techniek inzetten om uw energie behoeften en energie bronnen te analyseren. Wij kijken of warmte (her)gebruikt kan worden. We brengen pieken en opslagmogelijkheden in kaart. Wij denken in oplossingen.

2

IJsaccu

Wij leveren een ijsaccu, passend in uw situatie en we integreren dit in uw bestaande proces..
Bij lage energiekosten laten we het ijs aangroeien, bij hoge energieprijzen laten we het ijs smelten. Ideaal voor bedrijven die landbouwproducten koelen of een andere koelbehoefte hebben.

aspne picture.PNG

De IJsaccu

Energie is er in onnoembare verschillende vormen: stroom, warmte, koude en beweging. 

Ditzelfde geldt voor uw processen, waar warmte en koude een grote rol spelen. Warmte en koude zijn de grootste stationaire energieverbruikers. Uw proces, bijvoorbeeld het koelen van uw (landbouw) product kost veel energie. Deze koeling kan alleen door het gebruiken van stroom; de koeling moet 24/7 doorgaan, maar de zon schijnt maar 12 uur per dag.

Om uw energie op te slaan overweegt u een lithium accu. Deze brengt echter hoge initiële kosten met zich mee en heeft een levensduur van 5 tot 7 jaar. 

Omdat u koude nodig heeft, voor bijvoorbeeld het koelen van melk, appels, of chemische producten, is uw doel niet om stroom op te slaan. Uw doel is uw proces koel houden! 

Met onze opslag in koude zetten we de piek energie direct in koude om, waardoor er één energieomzetting minder is en er dus efficiënter. Nieuwsgierig hoe de ijs accu werkt ? 

icicle.jpg
icicle.jpg

Voordelen van een IJsaccu

01

Duurzaamheid

De ijsaccu gebruikt als opslagmedium water. In alle opzichten een minder vervuilend alternatief van accu's. De ijsaccu is gebaseerd op de fase overgang van water dat veel energie vergt. Door uw energie behoefte op te slaan in water spaart u enorme hoeveelheden vervuiling door bijvoorbeeld mijnbouw en productie van accu’s.

02

Kostenbesparing

De operationele en initiële kosten zijn lager dan die van traditionele accuopslag, wat het economisch veel aantrekkelijker maakt. Hoe groter de opslag, hoe aantrekkelijker het terugverdien model.

03

Efficiëntie

Een ijsaccu biedt potentieel voor hogere energieopslagcapaciteit en efficiëntie, vooral voor bedrijven met een significante behoefte aan (onderbroken) koeling.

04

Levensduur

Een chemische accu heeft een beperkte levensduur (~7 jaar) maar een ijsaccu kan nagenoeg oneindig opnieuw ‘opgeladen’ worden (levensduur ca. 20 jaar).

WhatsApp Image 2024-02-13 at 09.51.30.jpeg

De nadelen

De IJsaccu is aanzienlijk minder energie dicht dan bijvoorbeeld lithium ion accus. Dat betekent dat voor dezelfde elektrische energie opslag, er meer volume nodig is. Dit bedraagt ongeveer een factor 3.

Vraag vooral naar de mogelijkheden!

01

02

De IJsaccu slaat koude op, die dient dus nuttig voor u te zijn, u kunt niet met de ijsaccu elektriciteit opslaan en terug leveren. Het doel is koude, die u anders had moeten opwekken tijdens dure momenten al klaar te hebben staan voor uw koelprocess.

Vraag om ons advies!

Uur prijs_edited.jpg

Peak Shaving;
        het antwoord op netcongestie

Voor uw bedrijfsvoering is energiezekerheid absoluut noodzakelijk. Door de pieken in de vraag naar elektriciteit af te vlakken met energie die opgeslagen wordt als de energievraag laag is, behoudt u zelf de regie. Door zelf opgewekte energie op te slaan verminder je de belasting van het elektriciteitsnet op zonnige dagen en profiteer je op dure momenten.

Wij denken graag mee in tailormade oplossingen voor uw bedrijf

Energie transitie.PNG

Een duurzame toekomst

U wekt duurzaam energie op met zonne- of windenergie. Wij bieden u de mogelijkheid om deze energie ook duurzaam op te slaan. Chemische accu’s zijn beperkt houdbaar, duurder en belasten het milieu.

Water is in overvloed beschikbaar, houdbaar en niet toxisch.
Wij helpen onze klanten kiezen voor een betrouwbare energie oplossing die past bij hun huidige en toekomstige energiebehoeften. Met een milieuvriendelijke energie opslag bent u op een groene toekomst voorbereid.

bottom of page