aggregaat uitlaatgassengeluiddemper

Absorbtieprincipe

Uitlaatgassengeluiddemper type ADN wordt in verschillende capaciteiten geleverd. Standaardtussenschakelingdempingen:

De bereikbare geluidsdrukvermindering kan door stromingsgeluiden bij te hoge stromingssnelheden beperkt worden. Zijn hogere dempingswaarden vereist, is het efficiënt twee of meerdere geluiddempers achter elkaar te plaatsen of een uitlaatgassengeluiddemper type ADR voor de absorptiedemper te plaatsen.

Werkingsprincipe

Uitlaatgassengeluiddempers van het type ADN werken volgens het absorptieprincipe. De uitlaatgassen worden door een stromingskanaal van geperforeerde staalplaat gevoerd. Door deze rechtlijnige doorstroming is de stromingsweerstand gering. Langvezelig, mechanisch en thermisch bijzonder wrijvingsbestendig, geluidabsorberend materiaal, welke tussen het stromingskanaal en het demperhuis is aangebracht, vernietigt de geluidsernergie.

De stromingssnelheid in het gebied van de geperforeerde staalplaten mag 45 m/s à 50 m/s niet overschrijden (hogere uitlaatgassensnelheden op aanvraag).

Uitvoering

De uitlaatgassenmantel bestaat uit staalplaatcilinder met gewelfde bodem en pijpeinden naar keuze (met aansluitflenzen of zonder). Op de laagste plaats van de uitlaatgassen-geluiddemper is een sok voorzien van een plug aangebracht om een aansluiting ten behoeve van condenswateraftap mogelijk te maken.

Inbouw

Uitlaatgassengeluiddempers van het type ADN kunnen horizontaal en verticaal gemonteerd worden. Hierbij moet opgelet worden op de uitzetting van de uitlaatgassenleiding en ook op de overdracht van motortrillingen en mantelgeluid.

Berekeningsgegevens

Om uw aanvraag te kunnen verwerken, hebben wij de volgende gegevens nodig:

  1. Motorfabrikaat en type
  2. Motorvermogen en motortoerental
  3. Uitlaatgassenhoeveelheid en toegelaten drukverlies
  4. Uitlaatgassentemperatuur
  5. Aansluitdiameter op de motor
  6. Vereiste geluidsdrukvermindering, of
  7. De te bereiken dB(a) geluidsdruk met opgave van de afstand ten opzichte van de gassenuittredeopening, omgevingsfactoren inclusief opgave brongeluid.
oktavmittenfrequenz.gif
stromingsweerstand_gemiddeldewaarde.gif
oktavmittenfrequenz2.gif

Radiaal uitlaatgassen in- en/of -uittrede verhogen de stromingsweerstand

uitlaatgassengeluiddemper
uitlaatgassengeluiddemper
geluiddemper
uitlaatgassengeluiddemper